Hundbur

Billiga hundburar för säkerheten

image

De allra flesta hundägare ser sina djur som familjemedlemmar och behandlar dem därefter. Under bilturer ska hundens säkerhet också ha samma prioritet som mänskliga passagerares. Alla hundar (och alla barn) uppskattar inte att sitta bältade på rätt sätt. Tufft för dem, men ibland kan man inte välja.

Idag säger lagen att en hund inte får vara lös under bilfärder och det finns goda anledningar till detta. Hundarna kan slungas ut vid en krock, skadas och dö. De kan kastas in i förarsätet och ta med sig föraren i döden. De kan distrahera föraren så denna tappar kontrollen över fordonet.

 

Det bästa alternativet för hund och ägare

Möjligheten finns att lösa problemet med en speciell hundsele eller med galler för lastutrymmet. Faktum kvarstår inget av dessa alternativ gör speciellt mycket för att skydda din hund fullt ut om en olycka skulle ske. En hundbur är det enda rimligt säkra alternativet.

Billiga hundburar https://billiga-hundburar.se/ finns i många olika storlekar och det finns även burar för flera hundar. Anledningen är att hunden inte ska ha alltför stort utrymme. Det kan låta otrevligt, men det handlar återigen om säkerhet. Du vill inte att din hund ska studsa i buren vid en eventuell krock.

 

 

Vad ska jag tänka på som hundägare i bil?

Enligt samma bestämmelser som reglerar att hunden ska vara fastspänd finns tidsbestämmelser för vistelse i bil. Hunden får inte lämnas alltför länge i bilen och den ska rastas och få vatten om ni åker en längre bit. Det är alltid en bra idé att ta med vatten och en skål.

Den hundbur du väljer ska var typgodkänd och modellen ska vara krocktestad. Den måste monteras enligt anvisning för att fungera på rätt sätt. En bra hundbur måste monteras i bilen på rätt sätt för att fungera och det är ditt ansvar att se till att så sker.