häst utebox

Ge din häst regn- och vindskydd med en utebox

Ge din häst regn- och vindskydd med en utebox

editorial

Hästar är tåliga djur som klarar av både kyla och väta bra. Men det betyder ju inte att de måste uthärda hällregn och stormvindar. Då och då måste hästarna få chans att gå in under tak och vila sig utan att behöva bry sig om vädret utanför. Stallet eller boxen behöver inte vara uppvärmda, faktum är att hästar ofta mår bäst i temperaturer runt 10 grader. Men det ska vara praktiskt för hästen att vistas i stallet och för ägaren att hjälpa hästen med att hålla rent och ge foder.

Stallet måste också tåla en hel del sparkar från hästen. Även med den fredligaste häst kan det hända att frustrationen tar överhanden och att en hov slängs iväg mot boxens vägg, eller att hästen gnager på träkanter. Stallet och boxen måste helt enkelt tåla en hel del. Om man inte är väldigt skicklig med hammaren och har goda materialkunskaper ska man nog inte ge sig in i att sätta upp ett stall själv. Då är det bättre att ta hjälp av kunniga hantverkare.

 

häst utebox

 

Hos en bra tillverkare kan man få hjälp från skiss till färdigt stall

Det finns många olika lösningar för stall eller uteboxar som ger hästen bra skydd. För att vara säker på att uteboxen fungerar bra ska man kräva att tillverkaren har goda referenser. Det kan också vara en god idé att titta just på svenska stallösningar, där man har anpassat byggnaderna efter vårt kalla och blöta klimat, som till exempel uteboxen.se. 

Sist men inte minst så är det ju faktiskt möjligt att man är ny i hästbranschen och inte vet helt säkert vad man behöver, ännu mindre hur man får det på plats. Anlita en duktig tillverkare som tar hand om hela processen så får du en säker lösning och kan ägna dig åt det viktigaste – hästen!