veterinär - zoobutik

Ge din pälskling bra vård

Ge din pälskling bra vård

Husdjur förgyller våra dagar med mys, lek, och bus. Oavsett vad du har för djur – om det är en katt, hund, kanin, eller akvariefisk – så ger det dig glädje varje dag. Som djurägare finns det vissa saker man bör tänka på. Förutom att djuret behöver mat, leksaker, och andra förnödenheter, så är det viktigt att besöka en veterinär för att försäkra sig om att ens husdjur är i god hälsa. Det är extra viktigt att låta en veterinär göra en fullständig koll om du köper en liten valp eller en kattunge. Men även när djuret är äldre är det bra att kontinuerligt besöka en veterinär för att säkerställa att allt står rätt till, och på så sätt också undvika dyra kostnader och stress om något upptäcks för sent.

 

Välj rätt veterinär

När du ska besöka en veterinär med ditt djur kan det vara bra att göra research för att hitta rätt. En seriös veterinär är legitimerad och för att få legitimation krävs en utbildning på 5,5 år. Innan du bokar ditt besök – kolla upp omdömen för veterinärer i ditt område, och gå inte enbart på pris när du väljer. Om du behöver en veterinär i Barkarby kan du vara lugn – där finns djurälskande veterinärer som gladeligen hjälper din pälskling. Du som djurägare ska kunna känna dig trygg när du lämnar över ditt husdjur till veterinären.

 

 

Unna ditt djur lite lyx

En del djuraffärer och zoobutiker erbjuder också veterinärvård, eller så har de rentav ett samarbete med en veterinärklinik. Om du söker enklare tjänster så kan du ofta hitta de på en djuraffär. Kanske behöver din hund, katt, kanin, eller gnagare få sina klor klippta? Eller har din hund börjat få lite för lång päls? Kloklippning och trimning är tjänster som går att få på många djuraffärer, och alla tjänster utförs av utbildad personal.