veterinär - zoobutik

Ut på tur med ditt djur

Ut på tur med ditt djur

Hur fantastiskt är det inte att ge sig ut i skogen med familjens hund? Att ta en dag då man på tu man hand (hund?) bara vandrar omkring bland träd och stenar? Det finns en väldigt primal sammankoppling som äger rum mellan hund och människa, detta radarpar som har hängt samman ända sedan vargarna blev tama.
Att tillsammans ge sig ut på tur är på något sätt att återuppliva denna gamla tradition.

För uppstår det inte en magisk känsla när man slår sig ned tillsammans med hunden och tänder en eld någonstans i ”vildmarken”. Att sedan bara sitta och stirra in i lågorna, med jycken liggandes bredvid sig, det är någon form av bortglömd frihet det. 
Alla som har en hund vet vad det handlar om: Det finns ett band mellan oss och detta djur som man känner har djupa rötter. Ett sorts utbyte som fortfarande idag känns viktigt.

Och som sagt: Hunden kommer från vargen, vilket man fortfarande märker när man är ute i skogarna tillsammans. För även om de flesta hundar håller sig till sin husse eller matte så finns det där frihetsälskande stråket inom dem. Speciellt om du har någon av de olika sorters varghundar som finns, då kommer du att ha händerna fulla med att hålla dem i styr.

När ni ändå är ute: Varför inte ta och tälta ute någon natt också? Du behöver såklart då se till att ni båda har liggunderlag och sovsäck, i varje fall om det är riktigt kallt ute. Foder och sådant hittar du genom ett snabbt besök på Vinsta Zoo, en zoobutik i Barkaby. Där får du med dig allt som du behöver för att du och din hund ska få ett perfekt dygn ute tillsammans. 

Detta skapar minnen för livet, sådana som du kommer att hålla nära hjärtat långt efter själva utflykten.