Kattsand

Det är inte du som väljer kattsand

Det är inte du som väljer kattsand

Det är inte alla katter som är som Jinxy i “Meet the Parents” (Släkten är värst). Ni vet filmen med Ben Stiller i huvudrollen som kämpar med att göra ett gott intryck på sina blivande svärföräldrar. I uppföljaren ska han försöka organisera en träff mellan nämnda svärföräldrar och sin egen mamma och pappa. 

Jinxys husse har nämligen lärt honom att använda toaletten. Ja, inte kattlådan och kattsanden, utan den riktiga vattenklosetten. Han spolar till och med efter sig. Har du lärt din katt samma sak är det bara att gratulera. Men de flesta saknar färdigheterna och tålamodet att träna sin katt till detta konststycke och nöjer sig med att ha lärt katten gå på lådan och bajsa och kissa i kattsanden. 

 

Skillnad på sand och sand

Är det någonting som katter är kända för så är det att vara kräsna. Det är därför inte säkert att den kattsand du har valt är samma kattsand som katten skulle välja. Det finns olika typer av Kattsand. Klumpbildande kattsand är en variant. Det är oftast den som är enklast att använda för att städa lådan eftersom sanden formas till klumpar.  

Kristallkattsand låter som en riktig lyxprodukt, vilket det i viss mån också är. Den här typen av kattsand har funktionen att den likt en svamp drar till sig doft och vätska. Ekologiskt kattströ är dock det mest miljövänliga alternativet. Kattströet består av biologiskt nedbrytbar sand vilket såklart är det mest hållbara valet. 

 

Kattens val

I slutändan är det dock din katt som har sista ordet. Ibland är ingenting fint nog för din katt, och du kan behöva prova flera olika typer av kattsand innan du hittar rätt. Du kan också behöva arbeta lite för att katten ska lära sig att det är en toalett. Misströsta inte om det blir en fläck eller en korv på golvet under processens gång.